Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horkolás képes leírás - Alvászavar.tlap.hu
részletek »

Horkolás - Alvászavar.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alvaszavar.tlap.hu » Horkolás
Keresés
Találatok száma - 4 db
A horkolás csak tünet

A horkolás csak tünet

Kapcsolat a horkolás és a testsúly közt Ismert tény, hogy a horkolás jelezte alvási apnoe betegség nagymértékben növeli az elhízás, a magas vérnyomás, a szívbetegségek és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Ugyanakkor az elhízott betegek között gyakoribb az alvási apnoe előfordulása, és súlyossága a testsúllyal párhuzamosan változik. Ördögi kör alakul tehát ki, melyből a túlsúlyos beteg gyakran önhibáján kívül nem tud kikerülni. Ezen folyamatok pontosabb megértését segítik a legújabb kutatási eredmények.

Horkol?

Horkol?

Nincs egyetlen módszer amivel a horkolást mindenkinél egycsapásra meg lehet szüntetni ! A horkolás mint hangjelenség megszüntetésének alapja a laza garatnyálkahártya feszesebbé tétele. Ezt számos technikával próbálják megvalósítani amit Horkolás egyéb műtéti kezelése címszó alatt megtalál. Az alvási apnoe kezelésének alapja, hogy a légzést akadályozó, a légutat elzáró garatképleteket megkisebbítsük, a garatot tágítsuk, hogy alvás közben az elernyedt képletek ne tudják elzárni a levegő útját. Miután a fenti beavatkozások a szervezet azon részét érintik ahol a levegő és a táplálálék útja keresztezi egymást, a félrenyelés megakadályozása bonyolúlt reflex mehanizmusokkal van szabályozva. Ezt a területet kell úgy kezelni, hogy napközben a tökéletes működése megmaradjon éjszaka viszont ne okozzon légzési panaszokat.

Horkolás és alvásvizsgálat

Horkolás és alvásvizsgálat

A horkolással két baj van: a horkoló nem kap rendesen levegőt, a többieket pedig idegesíti. Számos megoldási lehetőséget hirdetnek a piacon.Jellegzetes hang képződik, amikor a beszívott le­ve­gő rezgésbe hozza a nyelvgyök és a garat nyál­ka­hártyáját. Egyesek szerint ennek az oka a nyelv, a szájpadlás és a garat izomzatának túl­zott lazasága alvás közben. Ez önmagában nem elegendő magyarázat, mert az alvásnak ép­pen az a lényege, hogy pihenni tudjon a szer­ve­zet, tehát további hajlamosító okokat kell ke­res­nünk. Elhízáskor a fej-nyak környékén, a nyál­ka­hártyák alatt is felhalmozódik a zsírszövet, emi­att szű­kebb lesz a levegő útja, ezért könnyeb­ben be­re­zonál a szerkezet. Ugyanilyen hatása van ameg­nagyobbodott orrmandulának is (cse­cse­mők­nél természetes a horkolás, mert kicsi a hely az adenoid mellett). Alkohol, altatók, nyugtatók is ernyesztik a simaizomzatot. Dohányosoknál, al­ler­giásoknál a nyálkahártya állandó izgalomban van, megvastagodik, ettől könnyebben rezonál. Fel­nőtt­korban viszonylag hirtelen kialakuló hor­ko­lás­nál tumorra is gondolni kell.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Rákot okoz a horkolás?

Rákot okoz a horkolás?

A rosszindulatú daganatok keletkezésének sokféle oka lehet: vegyszerek, hormonális változások, vagy akár az eltúlzott napozás, de amerikai és spanyol kutatók szerint rákkeltő lehet a horkolás is. Nem a lármás hangjelenség, amellyel sokan a velük alvó társak nyugalmát zavarják, hanem éppen az a szünet, amikor csönd van és a horkoló személy nem vesz levegőt. Becslések szerint az Egyesült Államok lakói közül 28 millió szenved ilyen légzési zavarban, amelyről sokan nem is tudnak. Az alváskutatás az orvostudomány külön szakterülete lett, és az új eredmények még egyértelműbben mutatják, hogy nemcsak a nappalainkkal, hanem az éjszakáinkkal is gondosabban kell foglalkozni. Javier Nieto és munkacsoportja a Wisconsini Egyetemen 1989 óta vizsgál olyanokat, akik alvászavarban szenvednek. Éjszakáikat igen bonyolult műszerekkel folyamatosan figyelték, és átlag négyévenként részletes orvosi szűrővizsgálatot végeztek náluk. A vizsgált személyek száma 1500 volt.

Tuti menü