Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Érdekességek - alvászavar képes leírás - Alvászavar.tlap.hu
részletek »

Érdekességek - alvászavar - Alvászavar.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alvaszavar.tlap.hu » Érdekességek - alvászavar
Keresés
Találatok száma - 8 db
A horkolás

A horkolás

Hazánkban is sok embert érint a horkolás problémája. Egyeseket közvetlenül, mások pedig partnerük problémája miatt képtelenek nyugodt alvással tölteni az éjszakát. Több módszer is rendelkezésre áll a probléma okának felderítésére. A horkolás nem csupán rossz szokás vagy beidegződés, hanem biológia okokból kialakuló alvásprobléma, mely hazánkban a lakosság felét érinti. Sok esetben magát a horkoló embert is zavarja a nyugodt alvásban, aki saját hangjára időnként felébred. Nagyobb problémát jelenthet az, hogy problémájával partnere éjszakáját is tönkre teheti, de egyes esetekben e monoton zaj a többi családtag életét is megkeserítheti. A hangos alvás általában egy életen át megmarad, s nem okoz nagyobb problémát, azonban elengedhetetlen a háttérben meghúzódó ok felderítése, hiszen nem egy természetes jelenségről van szó.

Alvászavar közösség

Alvászavar közösség

Az alvás mennyiségi vagy minőségi zavarai, melyeknek hátterében állhatnak organikus zavarok, pszichés problémák, depresszió, stressz vagy szorongás is. Az alvászavarban szenvedők a legkülönbözőbb problémákkal küszködnek, s ezek közt a gyakori az álmatlanság és a folytonos napközbeni álmosság. Az alvási problémák következtében romlik az emlékezőképesség és a problémamegoldó-képesség, jobban ki vagyunk téve a betegségeknek. Az alvászavarosok közt gyakoribbak az érzelmi problémák, sokan közülük képtelenek örömöt találni emberi kapcsolataikban, és általában rossz a hangulatuk. Az insomnia az alvászavarok leggyakoribb formája, az alvászavarok közel 70%-át teszi ki. Jellemzője az alvás időtartamának megrövidülése, zaklatott volta, melyet nappali fáradtság, aluszékonyság követ.

Alvászavar teszt

Alvászavar teszt

A hagyományos orvostudomány szerint az alvászavar jelensége nem vezethető vissza semmilyen testi betegségre. Az alvászavar mögött az áll, hogy az érintett nem képes úrrá lenni mindennapi problémáin. Kérjük, olvassa át figyelmesen a következő kérdéseket, és válaszoljon rájuk őszintén! A teszt végén összefoglaló értékelést kap arról, milyen természetű alvászavarai vannak, és hasznos tanácsokat, javaslatokat is adunk Önnek!

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
belső aranyér vérzése

belső aranyér vérzése

Honlapunkon gyorsan és könnyen tájékozódhat, ha bővebb információra van szüksége az aranyér kezeléséről és a kapcsolódó eljárásokról. Nézzen körül Ön is oldalunkon, ha szakszerű és profi színvonalú beavatkozásokat keres, melyek esetében a szaktudás és a modern eljárások egyaránt számítanak. A megfelelő aranyér kezelés számunkra elsődleges. Jó, ha tudja, hogy az ár és a minőség is fontos az aranyér kezelés esetén. Weboldalunkon tájékozódhat az aranyér kezelés alkalmazási lehetőségeiről, valamint azok költségeiről is informálódhat. Jó, ha tudja, hogy a profi eljárásoknak köszönhetően a kezeléseknek minimális a kockázata, nálunk a megfizethető kiadások mellett, a kiemelkedő minőség is biztosított. Emellett a kiadásokat is megéri számításba venni. Weboldalunkon profi és kiemelkedő színvonalú eljárásokat találhat, melyek esetén a szaktudás és a legmodernebb eljárások teret kapnak.

debrecen allergológia

debrecen allergológia

Hogyan található tisztességes bőrgyógyász Debrecen tájékán? Ha bármilyen olyan rendellenességünk van, ami bőrgyógyászattal összeköthető, van kínálat bőven a különféle bőrgyógyászati problémákkal foglalkozó rendelések között. Figyelmes bőrgyógyászat Debrecen táján meglelhető magán úton is, és a közellátásban is. Úgy tudom, hogy a közszférában dolgozó szakemberek legtöbbjüknél, amikor hiányosságokat vélünk felfedezni a munka minőségét illetően az egyáltalán nem a szakértő orvosok szaktudásuknak alacsony szintjét mutatja, hanem sokkal inkább az idő és a pénzhiányt. Sajnálatra méltóan ez a körülmény senkinek sem kedvező, a orvosok méltányolása is eléggé csökken napról napra. A páciensnek szintúgy nem igazán kellemes ugyanis bajjal fordul a specialistához és az közel sem biztos hogy kiküszöbölhető vagy egyáltalán nem biztosított a jó ellátás. A magánúton való rendelések kétséget kizáróan kielégítőbbek mivelhogy ott van megfelelő a pénz így az eredmény is szavatolt a legtöbb esetnél, persze ehhez nekünk is mélyen a pénztárcánkba kell hogy nyúljunk.

Fórum

Fórum

Fórum - Alvás problémák Nap közben telepumpálom magam mindenfélével, és MUSZÁJ fenn lennem, muszáj gondolkodnom, és fáradtan szörnyű nehéz. . Nekem alapból kell a 9-10 óra alvás, mert elég intenzíven élek, (és a vérnyomásom is 80/60:S, és most, hogy ez nincs meg, ahogy egy picit is lazítok a nap folyamán, esik le a fejem. Szóval sajna gond, nem kicsit. A negyedét alszom annak, ami kéne. Úgy ébredek fel 3 körül, hogy kipihentem magam, aztán el tudok aludni olyan fél 6-6kor, csak a gond, hogy 15 perc múlva kelni kell:S akkor viszont leragad a szemem, és szó szerint ki kell cibálni az ágyból:S :(

Fura tények az alvásról

Fura tények az alvásról

Tudta hogy a dió segít az alvásban? Esetleg hogy alvás közben az emberi agy nem pihen? Olvassa el cikkünket! Egyre több gyerek fél elaludni sötétben. Valószínűleg azért mert olyan történetekkel rémisztgetik őket amikben a sötétben szörnyek jönnek elő. Persze mind tudjuk hogy ezek a történetek azért születnek hogy a gyerekek gond nélkül ágyba kerüljenek. Annak ellenére hogy legtöbbünk sötétben alszik csak el, számos ember van akinek éjszakai fényre van szüksége az elalváshoz. Ez azért tűnhet furcsának mivel az emberi szervezet az idők során a fényt a nappal fogalmával társította össze, így ha szemünket fény éri a szervezetünk azt hiszi hogy fel kell kelnünk. Ha lehet kerülni kell az éjszakai fény használatát.

Kutyák is álmodnak?

Kutyák is álmodnak?

Álmodik a kutya? Akár az ember, a kutya is álmodik, de a kutya álmában aktívabb. A kutyának gyakran rángatózik a bajusza, helyben fut álmában.Temészetesen a kutyák is álmodnak. Jókat, rosszakat, mindenfélét. A kutyák álmaikban aktívabbak mint az emberek. Sok kutya mozgatja a bajuszát és a száját, kifordítja és fordgatja a szemét, helyben szalad miközben alszik.Biztos vagyok benne, hogy a te kutyád is szokott vergődni, rángatózni, szaladgálni alvás közben. Az a kérdés, hogy ilyenkor álmodik-e valamit. Kukkants bele a cikkünkbe, és megtudod a választ!

Tuti menü