Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az alvászavar okai képes leírás - Alvászavar.tlap.hu
részletek »

Az alvászavar okai - Alvászavar.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alvaszavar.tlap.hu » Az alvászavar okai
Keresés
Találatok száma - 9 db
Agyi keringési zavar

Agyi keringési zavar

A stressz, a mindennapi nehézségek sokszor okozhatnak alvászavart, ám komolyabb gondok, például agyi keringészavar meglétét is jelezhetik. Ha az alvászavarok tartósan fennállnak, mindenképpen forduljunk orvoshoz, így akár egy stroke-ot is megelőzhetünk.

Ágyi poloska csípése

Ágyi poloska csípése

Budapesten az utóbbi 5 évben robbanásszerűen növekedett az ágyi poloskák száma. Ez a rejtőzködő életmódot élő ektoparazita vérszívó kizárólag éjszaka szív vért, az alvó emberből, teljes nyugalomban. Az ember nem ébred fel a csípésre, azonban mégis fáradtan ébred az ember egy poloskás lakásban. Nagy fertőzöttség esetén jelentős vérveszteséget is szenved az ember, a napközbeni állandó vakarózás pedig testileg és lelkileg is megviseli az embert. Cégünk professzionális poloskairtást végez, kedvező áron. Oldalunkon videón is megtekintheti az ágyi poloska csípését, illetve az ágyi poloskát mozgás és vérszívás közben.

Alvászavar fogcsikorgatás miatt

Alvászavar fogcsikorgatás miatt

Ha reggel levertnek, fáradtnak érzi magát vagy fejfájósan ébred, akkor nagy valószínűséggel az éjszakai fogcsikorgatás lehet az oka. Az orvos-kutatók munkássága révén ezt a nem kívánt állapotot egy roppant egyszerű és hatékony eszközzel, az NTI-tss miniatűr éjszakai harapásemelővel szüntetheti meg. Rendelőnkben minden fogászati szakterület megtalálható. Amennyiben Önnek összetett kezeléssorozatra van szüksége, akkor lehetőség van arra, hogy különböző szakterületek orvosaival konzultáljon egy azon időben. Ez annyit jelent, hogy Ön bármilyen fogászati problémával fordul a Móricz Dentalhoz, biztos lehet abban, hogy professzionális szakember kezébe kerül.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Alvászavarok

Alvászavarok

Ha valaki nem tud nyugodtan átaludni egy éjszakát, a napja is fáradtan, néha nyűgösen telik. De nem csupán a felnőttek küszködnek alvásproblémákkal. Az alvászavarok hátterében akár genetikai okok is állhatnak. Korábban a helytelen alvási pozíciókra, és a dohányzás, illetve a stressz miatti légzészavarokra vezették vissza. Egy londoni kórházban több mint kétezer pár vizsgálata során azonban kiderült, hogy az alvászavarral küszködők több, mint felénél az ok a génekben rejlik. Az alvászavar nem csupán közérzetünkre van hatással, komoly problémákhoz is vezethet. Akár memóriavesztést, impotenciát is okozhat, emellett pedig ingerlékenységhez, illetve a koncentrálóképesség hiánya miatt akár balesethez is vezethet. Néhány esetben saját rossz szokásaink vagy tulajdonságaink gátolnak meg a helyes alvásban.

Gyomoridegesség

Gyomoridegesség

Körülbelül másfél hónapja kezdődött nálam egy 'betegség', ami alvászavarral és 'gyomoridegességgel' jár. Este minden nehézség nélkül el tudok aludni, de hajnali 2-3 óra körül felébredek, és utána szinte alig alszom valamit. Ezelőtt még soha nem volt ilyen, mindig 6-8 órát aludtam, szinte folyamatosan. A 'gyomoridegesség' napközben jelentkezik, de nem folyamatosan, hanem valamikor érzek valami 'bizsergést', valamikor nem. De amióta nem alszom 'rendesen', a kedélyállapotom is kicsit rosszabb.

Jó alvás alapvető kritériumai

Jó alvás alapvető kritériumai

Alvás testi -agyi folyamata, alvás - ébrenléti zavarok formái, jó alvás bioenergetikai módszerei, alvás és a circadian - belső emberi ritmus, horkolás okai és hatása. Feltétlenül szükséges, hogy figyelembe vegyük szervezetünk belső órájának útmutatását, és próbáljunk meg minél inkább alkalmazkodni hozzá. Lehetőleg este 22 óra környékén már adjuk meg magunknak az alvás lehetőségét. Ekkor már álmosak is vagyunk, érezzük, hogy eljött az ideje a pihenésnek. Ne fosszuk meg szervezetünket - további film nézésével (főleg nem zaklató jelenetekkel), vagy gyakori éjszakai kiruccanásokkal - attól a lehetőségtől, hogy teljes energetikai harmonizációt végezhessen (Táplálkozás bioenergetika - szervóra , Holdhatás).

Kisgyermekfejlesztes.hu - kisgyermekkori alvászavarok

Kisgyermekfejlesztes.hu - kisgyermekkori alvászavarok

A Kisgyermekfejlesztes.hu egy olyan weboldal, mely kategóriákba rendezi a fejlesztési eljárásokat, ötleteket. A weboldal nem csak a szülőknek, hanem a pedagógusoknak is naprakész, friss információkkal szolgál a gyermekfejlesztés minden területén. Az ajánlott cikk a kisgyermekkorban előforduló leggyakoribb alvászavarokat gyűjti össze és tanácsokkal segít a szülőknek, hogyan reagáljanak ezekre a zavarokra. A cikk olyan problémákkal foglalkozik, amelyekkel minden kisgyermekes szülő találkozik. Elolvasván a cikket megtudhatják, mikor számít kórosnak egy-egy ilyen zavar és tanácsokat kaphatnak ezek orvoslására.

Mi okoz alvászavart?

Mi okoz alvászavart?

Sedacur forte - nyugtató, altató hatású gyógyszer három gyógynövény - macskagyökér, komló, citromfű - kombinációjával. Nyugodt alvást, napközben jó közérzetet biztosít. Az alvászavarok leggyakoribb formájának, az álmatlanságnak számos oka lehet, ezek közül leggyakoribbak közvetlen környezetünkben keresendők. Az alvászavarok 75%-ának hátterében ugyanis környezeti és lelki tényezők állnak: lelki megterhelések: fokozott magánéleti, vagy munkahelyi stressz, megoldatlan problémák, az élethelyzet változásai, a jövőtől való szorongás életvitel: késő esti étkezés, túlzott alkoholfogyasztás, serkentő hatású italok (kávé, fekete tea, stb.), a lefekvés előtti tevékenység típusa megváltozott napi ritmus: például munkahelyváltás, munkanélkülivé válás, vagy időskorban nyugdíjazás, vagy akár a családi munkamegosztás terheinek változása miatt a megszokott kerékvágásból kizökkent alvásritmus: mely adódhat több műszakos munkabeosztásból, vagy akár távoli, kontinenseken átívelő utazásból.

Neurózis mint ok

Neurózis mint ok

Ideges eredetűnek, más szóval neurotikusnak vagy pszichoszomatikusnak nevezünk ideges vagy testi panaszokat, ha azok hátterében a szokványos orvosi vizsgálat nem talál kimutatható, kézzelfogható betegséget. A panaszok skálája ilyenkor igen széles: enyhe fáradékonyság, fejfájás, gyengeség, szédülés, verejtékezés, szorongásos állapotok, elpirulás és különböző szervi, pl. hasi, szívtáji mellkasi fájdalmak jelentkezhetnek. E panaszok hátterében talán örökletes eredetű fokozott félelemre való hajlam, talán túl sok és túl súlyos félelmet kiváltó élmény húzódik meg.

Tuti menü