Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az álom, álmatlanság képes leírás - Alvászavar.tlap.hu
részletek »

Az álom, álmatlanság - Alvászavar.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alvaszavar.tlap.hu » Az álom, álmatlanság
Keresés
Találatok száma - 4 db
Álomfejtés

Álomfejtés

Álomfejtés: mit üzennek az álmaink. Biztonságot hozó pillanat, amikor bevackolódunk az ágyunkba, ellazítjuk fáradt tagjainkat, álom jön a szemünkre. Segít-e az álomfejtés az önismereti munkában? Az életünknek körülbelül az egyharmadát, - tehát mondhatjuk, hogy jelentős részét - alvással töltjük. Emberi természetünkből eredően igényeljük az alvást, hogy a napi fáradtságunkat kipihenjük. Az alvás ritmikus életműködés, amely a szervezet felfrissülését szolgálja. Biztonságot hozó pillanat az életünkben, amikor jól bevackolódunk az ágyunkba, fülünkre húzzuk a takarót, kényelmesen ellazítjuk fáradt tagjainkat, és érezzük, ahogyan lassan, csendesen álom jön a szemünkre. Óvatos léptekkel eloson a tudatunk, átadva helyét a tudatalattink működésének. Belesiklunk, belezuhanunk az ismeretlenbe... enyhet adó, puha takaró borul a lelkünkre.

Az álmok filozófiája

Az álmok filozófiája

A tudósok szerint életünk minden napján legalább háromszor álmodunk egy éjszaka, azonban az alvás tartamától (és az ember idegállapotától) függően, ez akár öt vagy hét álomra is megnőhet. Az álmokra való visszaemlékezés gyakran hiányos, néha egyáltalán nem tudunk rá visszaemlékezni, és azt hisszük, hogy nem álmodtunk. Néha az álom pedig olyan élénk, hogy még fölébredésünk után is egy ideig hatása alatt állunk. E rövid pszichológiai áttekintés után evezzünk a teozófia vizeire, és tekintsük át az álmokat, és annak jelentőségét, a Szellem, a Lélek, és a Test szemszögéből.

Egészséges félálom

Egészséges félálom

Az alvászavarod miatt már lehet, hogy depressziós tüneteid is vannak? Pedig az alvászavar kezelhető! Töltsd le az Egészséges félálom c. e-bookot, a 26 kérdéses alvászavar tesztet és kapd meg három naponta az alvászavar kezelésével kapcsolatos szakértői cikkeinket, így máris három lépést teszel meg ingyen az alvászavarod leküzdéséhez!Töltsd le az Egészséges félálom c. e-bookot, a 26 kérdéses alvászavar tesztet és kapd meg három naponta az alvászavar kezelésével kapcsolatos szakértői cikkeinket, így máris három lépést teszel meg ingyen az alvászavarod leküzdéséhez!

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Hogyan emlékezz álmaidra vissza?

Hogyan emlékezz álmaidra vissza?

Nos, ha eddig Te is elszaladtál az álmaid mellett, akkor most már ideje összeszedned magad, és változtatni ezen a helyzeten. Az álmokban ugyanis sokkal több rejlik, mint gondolnád. A tudattalan elméd végtelen bölcsességével léphetsz általuk kapcsolatba. Kiegyensúlyozottabbá válhatsz, sőt: megoldást találhatsz számos problémádra. De mit tehetsz, ha nem emlékszel az álmaidra? Engedd meg, hogy megosszak 10 hasznos tippet ezzel kapcsolatban. 1. Lefekvés előtt relaxálj: vegyél egy forró fürdőt, igyál egy teát, hallgass kellemes zenét vagy meditálj. Ezek a tevékenységek remekül előkészítik az álmok felidézését. 2. Határozd el magad! Dönts úgy tudatosan, hogy emlékezni akarsz az álmaidra. Mondd magadnak lefekvés előtt, hogy emlékezni fogsz az álmodra. Kezdetben elegendő, ha egy álomra emlékszel, később akár többre is. (Hiszen többször is álmodunk az éjjel.)

Tuti menü