Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Altatók - alvászavar képes leírás - Alvászavar.tlap.hu
részletek »

Altatók - alvászavar - Alvászavar.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alvaszavar.tlap.hu » Altatók - alvászavar
Keresés
Találatok száma - 4 db
Altató helyett

Altató helyett

Horkol? Felületesen alszik? Nem tudja miért fáradt reggelente?- A tudomány több mint 120 féle alvásbetegséget ismer! Mi pedig mindegyikre ismerjük a megoldást! A dinamikusan fejlődő alváskutatás már jól ismeri az éjszakai kóros álmatlanság és alvászavarok, a nappali aluszékonyság okait, és rendelkezik a betegségek kiszűrésének, gyógyításának lehetőségeivel is. Az úgynevezett poliszomnográfiás vizsgálatokkal egy éjszaka alatt számos információ tudható meg a beteg alvásminőségéről, melyek alapján megállapítható a pontos diagnózis. Ilyenkor folyamatosan nézik, hogy megfelelő-e az agy és a fontos szervek oxigénellátása, mérik a szívritmust, a vérnyomást és számos más értéket.

Altatók mellékhatásai

Altatók mellékhatásai

Sokan szednek altatókat és álmatlanság elleni szereket, mert az alváshiány jelentősen kihat másnapi teljesítményünkre, befolyásolja közérzetünket, kapcsolatainkat. Ezeknek a gyógyszereknek azonban. WEBBeteg ? Egészséges élet Az altatók hatásukat úgy fejtik ki, hogy az agyban a gátló idegpályák aktivitását erősítik, és a dózis növelésével egyenesen arányosan növekvő gátló hatást fejtenek ki az agy működésére. Először a nyugtató hatás jelentkezik, elősegítik az elalvást, majd mélyítik az alvást, aztán általános érzéstelenítés, sebészeti érzéstelenítés, kóma, majd halál következik az adagok egyenletes növelésével. Az egyes hatóanyagcsoportok némileg eltérő hatékonyságúak, ezért más-más javallatban alkalmazhatók.

Cikkek altatókról

Cikkek altatókról

A WEBBeteg egészségportál Altató kifejezéssel kapcsolatos cikkei, orvos válaszol rovatának kérdései és egyéb tartalmai fontosság szerint. A mai túlhajszolt világban sokan érzik úgy, hogy az idegeskedés kihat a mindennapjaikra, a stressz miatt nem tudják normálisan végezni a munkájukat, a családjukkal szemben is ingerlékenyebbek, és az alvással is problémáik vannak. A legtöbben a megoldást nyugtatók, altatók szedésében keresik, amelyeknek azonban sok veszélye van. A legrégebbi szorongáscsökkentő szerek az ópium és az alkohol, melynek ma is sokan hódolnak. A 20. század első felében felfedezett barbiturát típusú nyugtatók hatalmas előrelépést jelentettek a korábbi kábító szerekhez képest, viszont még mindig veszélyesnek számítottak.Ezeknek a vegyületeknek ugyanis, akárcsak az alkoholnak, a dózis növelésével egyenesen arányosan növekszik a hatása. Először a nyugtató hatás jelentkezik, elősegítik az elalvást, mélyítik az alvást, aztán általános érzéstelenítés, sebészeti érzéstelenítés, kóma, majd halál következik az adagok egyenletes növelésével Összegzésként elmondható, hogy nem nehéz túladagolni őket, mely akár végzetes következményekkel járhat. Ezeket a szereket ma már nagyon ritkán használják, főleg epilepszia kezelésére.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Rivotril

Rivotril

Rivotril 0,5 mg tabletta - A Rivotril hatóanyaga a klonazepám, amely a benzodiazepinek gyógyszercsoportjába tartozik. A klonazepámnak görcsgátló, nyugtató, izomlazító és szorongásoldó hatása van. A Rivotril tablettát a következő betegségek kezelésére alkalmazzák: Epilepszia (csecsemőknél, gyermekeknél és felnőtteknél). Szorongásos állapotok és ezekhez kapcsolódó tünetek. Pánikbetegség (önmagában vagy konkrét dologtól, helyzettől való irreális félelemmel kísérve).

Tuti menü